The Greenery: herstel na herstructurering

Het jaar 2014 daalde de netto omzet van groenten en fruit afzetorganisatie The Greenery van 1,3 naar 1,1 miljard euro. De netto winst kwam uit op 1 miljoen.

The+Greenery%3A+herstel+na+herstructurering
© The Greenery

Daarentegen zijn de operationele bedrijfskosten met 28 miljoen euro sterk gedaald, meldt de afzetorganisatie. The Greenery spreekt van herstel, na de forse ingrepen in de organisatie en een aangepaste strategie. Van 350 medewerkers is afscheid genomen.

Deze ingrepen beginnen hun vruchten af te werpen, meldt The Greenery in een persbericht. De wijzigingen hebben geleid tot een afgeslankt kernbedrijf. De keuze voor een retailstrategie biedt de onderneming groeiperspectief, is de verwachting.

Kasstromen

De kasstroom uit operationele en investeringsactiviteiten komt in 2014 uit op ruim 32 miljoen euro, terwijl dat in 2013 nog 10 miljoen negatief was.

Dit resultaat is grotendeels een gevolg van desinvesteringen en verkoop van groepsmaatschappijen en deelnemingen. Het bedrijfsresultaat kwam uit op een verlies van 8 miljoen euro, tegenover een verlies van 36 miljoen in 2013.

Stabiele aanvoer

Verder moest het bedrijf afboeken op de waarde van haar dochterondernemingen North Bank growers in Engeland en mangobedrijf PTLA voor totaal 11 miljoen euro.

In 2015 verwacht The Greenery dat het beschikbare productievolume van haar leden stabiel blijft. Ook vestigt het bedrijf hoop op uitbreiding van afzet naar nieuwe markten, zoals peren naar China.

. Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer