Vragen over afzet mest en knelgevallen

Politieke partijen hebben nog vragen over de melkveewet. De uitwerking van regionale mestafzet en de knelgevallen moeten aandacht krijgen, zeggen CDA en ChristenUnie.

Vragen+over+afzet+mest+en+knelgevallen
© Nieuwe Oogst

Het CDA vindt de invulling van de algemene maatregel van bestuur (AMvB) een stap in de goede richting voor boeren. Kamerlid Jaco Geurts:' In ben blij dat het kabinet onze wens om 2014 als fosfaatreferentiejaar te nemen, heeft overgenomen'.

De partij wil wel een analyse van de knelgevallen en een steunpunt voor boeren voor wie een oplossing moet worden geworden.

Streng

De ChristenUnie vindt de maandag gepresenteerde AMvB Melkveewet minder streng dan verwacht. 'Bedrijven met een fosfaatoverschot dat nu al groter is dan 50 kilo per hectare mogen nog steeds de helft van de groei via mestverwerking verantwoorden', zegt woordvoerder Carla Dik Faber.

'We hebben er juist voor gepleit dat bij bedrijven die willen groeien het bedrijfsoverschot niet hoger mag zijn dan die hoeveelheid.'

Regionale afzet

De ChristenUnie wil weten of er ook mogelijkheden zijn om regionale afzet van mest via mestplaatsingsovereenkomsten in mindering te brengen op het melkveefosfaatoverschot.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer