'Miscanthus prima energiebron'

Veel ondernemers onderschatten de mogelijkheden van olifantsgras, oftewel miscanthus. Dat bleek dinsdag tijdens de kennisdag 'Toepassing miscanthus en biomassaketels' van AgroEnergiek bij kalverhouder Hennie Henken in Rhenen.

%27Miscanthus+prima+energiebron%27
© agroenergiek/Ton van korven

Henken is een enthousiast teler van dit olifantsgras, dat hij vervolgens opstookt in de biomassaketel voor zijn kalveren.

Het gewas heeft ook potentie voor andere biobased-toepassingen, merkten de ongeveer veertig belangstellenden, bestaande uit kalverhouders, paardenhouders, akkerbouwers en vertegenwoordigers van de ketelbranche.

Nog drie bijeenkomsten

De komende weken zijn er nog twee bijeenkomsten rond dit thema. Die zijn op 31 maart en 1 april in Horst en op 9 april in Hoofddorp. Meer informatie over deze bijeenkomsten is te vinden op de website van Agroenergiek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 4°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer