ForFarmers bereidt beursgang voor

Veevoeronderneming ForFarmers gaat naar de beurs. Het principebesluit is genomen, het plan wordt nu voorgelegd aan de leden van coöperatie FromFarmers.

Jan van LiereVorig jaar startte een onderzoek naar mogelijke beursgang van ForFarmers. Deze week, bij de presentatie van de jaarcijfers over 2014, bleek dat het ook werkelijk gaat gebeuren.
Nu al zijn certificaten van aandelen ForFarmers verhandelbaar via een platform waar ook externe beleggers welkom zijn. Bijzondere omstandigheden voorbehouden wordt in 2016 overgestapt naar de openbare aandelenbeurs van Euronext Amsterdam. Dat gebeurt waarschijnlijk in de vorm van een technische listing. De certificaten van aandelen ForFarmers BV worden dan omgezet in aandelen ForFarmers NV, zonder uitgifte van extra aandelen.
Meerderheidsaandeelhouder Coöperatie FromFarmers blijft betrokken bij de onderneming en zal de belangen van de boerenachterban blijven dienen, zo is bij de presentatie van de plannen benadrukt. Op 17 april krijgen de leden tijdens de algemene vergadering van FromFarmers uitleg over de bevindingen.
De definitieve beslissing valt in april 2016. Dan leggen de raad van commissarissen en raad van bestuur het voornemen ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.
ForFarmers presenteerde deze week goede resultaten over 2014. Zo nam het resultaat na belastingen met ruim 25 procent toe naar 39 miljoen euro. De solvabiliteit steeg van 43,7 procent in 2013 naar 50,9 procent vorig jaar.
Aan de leden wordt voorgesteld om de helft van de winst uit te keren als dividend. Dat komt neer op 0,176 euro per aandeel (2013: 0,136 euro).

Meer voer verkocht

De hoeveelheid afgezet mengvoer en andere producten groeide vorig jaar met 5 procent naar 8,9 miljoen ton. In de varkenssector was sprake van de grootste toename, maar ook de melkvee- en legpluimveesector droegen bij aan hogere afzet.
De omzet over het boekjaar 2014 bedroeg 2,3 miljard euro. Dat is, als gevolg van lagere grondstofprijzen, 7,3 procent minder dan in 2013.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer