Quotumloos tijdperk vraagt veel van melkveehouders

Over enkele dagen treedt de Europese melkveehouderij het quotumloze tijdperk binnen. Al vele jaren wordt naar dit moment uitgekeken en door ondernemers geanticipeerd op de veranderingen en kansen in de markt die deze stelselwijziging met zich meebrengt.
In deze editie van Nieuwe Oogst AgriVisie – die exclusief bij alle melkveehouders in Nederland op de mat valt – zoomen we in op enkele relevante thema’s omtrent de afschaffing van het melkquotum. Artikelen waarin we een blik vooruitwerpen en ingaan op de consequenties omtrent melkwinning, ruwvoerproductie, bemesting, voertechniek en ondernemen, aangevuld met de expertise van kennispartners uit de markt.
Met quotumloze tijdperk gaat van start met een overgangsjaar van jewelste. Veel is nog onduidelijk. Zo laat de invulling van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) die moet voorkomen dat melkveehouders grondloos groeien, lang op zich wachten.
In de huiskamers van de bijna 17.000 Nederlandse melkveebedrijven wordt hardop gesproken over de consequenties. De melkmarkt wordt beweeglijker en dat vereist nieuwe inzichten bij melkveehouders. Boeren moeten voor een succesvolle bedrijfsvoering nog scherper anticiperen op te verwachten schommelingen op de zuivelmarkt.
Een mooie testcase voor u is de vraag of u de prijsdip van vorig jaar heeft zien aankomen én daarop tijdig heeft kunnen inspelen. Na 1 april wordt nog sterker gevraagd dat u om kunt gaan met opbrengstschommelingen. Het gaat tenslotte niet om een maximale maar om een optimale productie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer