Denk aan keuren propaantanks

De verplichte keuringen, herkeuring en onderhoud van leidingwerk en installatieonderdelen van propaantanks en de tanks zelf zorgen wel eens voor verwarring. Boeren en tuinders zijn altijd eindverantwoordelijk voor de naleving van de milieuregelgeving.

Het komt in de praktijk nogal eens voor dat de ondernemer wacht met de keuring tot de milieutoezichthouder op de stoep staat voor een algemene controle. Het gevolg is dat de gemeente de betreffende ondernemer een juridische aanschrijving stuurt waarin ze de betrokkene dwingend voorschrijft alsnog de milieuregels na te leven. Gemeenten besteden het toezicht en de handhaving vaak uit aan een omgevingsdienst. Het komt voor dat dit uiteindelijk leidt tot strafrechtelijke handhaving.
De keuring voor ingebruikneming (KVI) geldt voor de opslagtank voor propaan, installatieleidingen en de bijbehorende veiligheidsappendages, uitgezonderd opslagtanks met een volume kleiner dan of gelijk aan 5 kubieke meter. Een KVI moet worden uitgevoerd door een Aangewezen keuringsinstelling.

Installatieboek

Alle opslagtanks voor propaan moeten uiterlijk om de zes jaar een herkeuring ondergaan. Alle documenten en keuringsrapporten dienen te worden bewaard in een installatieboek. Ook moeten alle documenten met betrekking tot de bouw, de intredekeuring, de herkeuringen en de aanwijzingen voor gebruik van een opslagtank voor propaan in bezit zijn van de gebruiker.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer