Omzet Uienhandel.com ongeveer 10.000 ton

Henk Vermeer van Uienhandel.com hoopt dat van oogst 2014 uiteindelijk ongeveer 10.000 ton uien verhandeld gaat worden via het online platform voor de aan- en verkoop van uien.

Omzet+Uienhandel%2Ecom+ongeveer+10%2E000+ton
© Anton Dingemanse

Tijdens een bijeenkomst van Uienhandel.com deze week in Swifterbant vertelde Vermeer dat blijkt dat de handel vooralsnog gemakkelijker online inkoopt dan dat telers hun partijen aanbieden. Met name ten aanzien van de kwaliteitsbeoordeling van de partijen is er nog enige terughoudendheid.

Goede ervaringen

'Maar dat is vooral de onbekendheid met het systeem. Uientelers die wel partijen aanbieden op Uienhandel.com hebben goede ervaringen met de bemonstering van hun uien', verklaart Vermeer.

De teller voor Uinehandel.com stond begin deze week nog op 8.000 ton. Vermeer vertelt dat door de bezoekers van de informatiebijeenkomst de afgelopen dagen alweer 875 ton is aangemeld om beoordeeld te worden.

Aandeel online naar 30 procent

Vooruitkijkend zegt Vermeer dat hij verwacht dat het aandeel online in de uienhandel de komende vijf jaar kan doorgroeien tot 30 procent. 'Het heeft tijd nodig', realiseert hij zich. 'Als de handel via internet echter eenmaal is ingeburgerd in de uiensector kan de ontwikkeling snel gaan.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer