Middelentest pythophthora

Om tot een effectief middelenpakket voor beheersing van phytoph-thora in tomaat te komen is een screeningonderzoek van diverse middelen gestart.
Het onderzoek gebeurt op verzoek van de landelijke commissie Tomaat van LTO Glaskracht Nederland en wordt uitgevoerd door Proeftuin Zwaagdijk. Het doel is om een vervanging te vinden voor Daconil. Na het wegvallen van dit middel in de tomatenteelt is er geen regulier middel meer toegelaten tegen Phytoph-thora infestans.
Uit de proef blijkt dat blad-phytophthora zonder correctie snel uitbreidt naar blad en stengeldelen. De infectiedruk maakt het mogelijk om een goede uitspraak te doen over het effect van de getoetste middelen. Omdat er nog geen formele toelating is van een van de middelen, liggen de proefveldjes onder code. Deelnemende fabrikanten mogen zich alleen uitspreken over hun eigen middelen.
De landelijke commissie kijkt uit naar de rapportage. Mogelijk geeft deze proef fabrikanten genoeg aanleiding om hun middel te positioneren voor tomaat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer