Noord-Holland stelt regeling platteland open

Partijen uit het landelijk gebied die in verbanden samenwerken, kunnen bij provincie Noord-Holland gezamenlijk een plan indienen voor het op eigen wijze verbeteren van hun eigen leef- en werkomgeving.

Noord%2DHolland+stelt+regeling+platteland+open
© Wikipedia

Daarvoor hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Gedeputeerde Staten roepen partijen uit het landelijk gebied op samen een plan in te dienen om hun leef- en werkomgeving te verbeteren. De regeling heet LEADER en is bedoeld voor samenwerkingsverbanden van bijvoorbeeld agrariërs, recreatieondernemers, natuur- en landschapsorganisaties en overheden.

Thema

Hun originele ontwikkelingsstrategie moet bijdragen aan tenminste een van de thema's: (bevolkings)krimp, nu of in de nabije toekomst; stad-platteland relaties die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van het platteland; minder verstedelijkte regio's met economische, ecologische en sociale innovatieve potentie.

Het provinciebestuur zal één plan honoreren voor maximaal 1,8 miljoen aan EU-middelen. Samenwerkingsbanden kunnen tot 1 mei 2015 een ontwikkelingsstrategie indienen bij provincie Noord-Holland.

Plattelandsontwikkelingsprogramma

Het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP) is een Europees subsidieprogramma voor de ontwikkeling van het platteland met een focus op innovatie en duurzaamheid.

LEADER is een onderdeel van het Nederlands Plattelandsontwikkelingsprogramma dat door de Europese Unie wordt gefinancierd vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer