Westra meest duurzame jonge boer Fryslân

Melkveehouders Lucas en Hanneke Westra uit Oudemirdum zijn vanmiddag verkozen tot 'meast duorsume jonge boer fan Fryslân.' Gedeputeerde Johannes Kramer overhandigde hen vanmiddag een cheque van 2.000 euro in het Natuurmuseum in Leeuwarden.

Op het melkveebedrijf van 275 koeien staan een windmolen en een biogasinstallatie. De jonge ondernemers voorzien hiermee 3.500 huishoudens van groene stroom.

Daarnaast heeft het echtpaar onlangs de ligboxenstal vergroot voor meer dierenwelzijn.

Seedykkiekje

Om het imago van de sector nog meer te verbeteren nam het tweetal het initiatief tot het uitkijkplateau Seedykkiekje, dat eind april geopend wordt.

Toeristen kunnen onder andere naar het IJsselmeer, in de stal en in het natuurgebied van It Fryske Gea kijken. Via een touchscreen krijgen zij informatie over het bedrijf en het landschap.

'Wat er achter de schermen gebeurt om het landschap in stand te houden, daar heeft de burger vaak geen notie van', geeft Hanneke Westra aan.

Haar man vult aan: 'Wij zijn steeds op zoek naar de balans in zaken als melkstroom, landschap en arbeid. Als dat goed loopt, dan creëer je een stuk rust'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer