Rhinopneumonie in Goirle en Oudkarspel

Op een manege in Goirle is Rhinopneumonie vastgesteld. De ziekte kwam aan het licht nadat twee drachtige merries verwierpen.

Wanneer het bij deze twee gevallen blijft, zit het bedrijf tot en met zondag 5 april.op slot voor lesklanten. Pensionklanten zijn wel welkom, mits zij goede hygiënemaatregelen in acht nemen. Buiten rijden is geen optie. Ook mogen de paarden het bedrijf niet verlaten.

Oudkarspel

Ook in Oudkarspel heeft een paard verworpen als gevolg van Rhinopneumonie. Omdat er hier voor is gekozen om het paard elders te laten herstellen, duurt de quarantaine tot en met 14 maart. In die periode zijn paarden van buitenaf niet welkom en mogen geen paarden het bedrijf verlaten. Hier gaan de lessen wel gewoon door.

Deze ziekte is met name overdraagbaar van paard op paard. Eventueel is besmetting via de mens, bijvoorbeeld middels vuil, mogelijk.

Rhinopneumonie kan leiden tot luchtwegproblemen, spontane abortus en verlammingsverschijnselen ook evenwichtsstoornissen. In het ergste geval komen paarden hierbij te overlijden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer