Avebe+stopt+samenwerking+Ingredion
Nieuws
© eigen foto Avebe

Avebe stopt samenwerking Ingredion

De distributieovereenkomst tussen Avebe en Ingredion voor Noord-Amerika en Japan wordt eind deze maand beëindigd. Dat meldt Avebe deze week op zijn website.

Avebe en zetmeelproducent Ingredion (voorheen National Starch) besloten in 2007 te gaan samenwerken voor de verkoop van bepaalde productcategorieën in Noord- en Zuid-Amerika en een beperkt aantal landen in Azië.

Herstructureren

Op dat moment was het volgens Avebe een passende oplossing om de lokale capaciteiten van Ingredion te benutten. De Nederlandse zetmeelfabrikant was toen druk bezig de eigen onderneming te herstructureren.

Ondertussen heeft Avebe belangrijke strategische ontwikkelingen doorgemaakt met een duidelijke focus op hoogwaardige zetmeelinnovaties en aardappeleiwit.

Klantrelatie

Vanuit deze strategie is het een vanzelfsprekende stap om een meer directe positie in de wereldwijde markt te verwerven en een nauwe relatie met klanten te onderhouden en marktkansen te benutten, stelt het zetmeelconcern.

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer