Dierenkieswijzer voor Statenverkiezingen

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen is zondag de Dierenkieswijzer gelanceerd. Het betreft een initiatief van zeventien dierenwelzijnsorganisaties om kiezers te helpen een diervriendelijke keuze te maken.

Dierenkieswijzer+voor+Statenverkiezingen
© Nieuwe Oogst

Op dierenkieswijzer.nl worden de politieke standpunten op het gebied van natuurbeheer, jacht en intensieve veehouderij met elkaar vergeleken. De provincie heeft een belangrijke rol natuurbeheer, jacht en intensieve veehouderij.

De politieke partijen zijn volgens de Dierencoalitie verdeeld over bijvoorbeeld de bouw van grote stallen en de omgang met de ganzenpopulaties in de provincies.

Afschot

'Sommige partijen pleiten voor meer ruimte voor ganzen, andere partijen zien liever afschot', geeft voorzitter Dirk-Jan Verdonk van de Dierencoalitie aan. 'Ook mogen koeien van sommige partijen best het hele jaar op stal staan.'

De Dierenkieswijzer maakt de standpunten van politieke partijen inzichtelijk aan de hand van dertien stellingen. De partijen hebben hiervoor zelf de antwoorden aangeleverd. De onderwerpen variëren van hengelsport tot ontsnapte exotische huisdieren.

Samenwerkingsverband

De Dierencoalitie is een in 2006 opgericht samenwerkingsverband van zeventien dierenwelzijnsorganisaties, met een gezamenlijke achterban van ongeveer een half miljoen donateurs en leden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer