Visie op toekomst melkveehouderij

Den Bosch - Hoe ziet de toekomst van de Nederlandse melkveehouderijsector eruit na 1 april? Deze vraag stond centraal tijdens de Melkveehouderijdag van ZLTO in Congrescentrum 1931 in Den Bosch.

Jasper SchelTerwijl politici in Den Haag nog steeds druk broeden op de invulling van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB), met grondgebondenheid als gloeiend heet hangijzer, kwamen vorige week ruim driehonderd melkveehouders samen in Den Bosch om te luisteren naar en te praten over de ophanden zijnde ontwikkelingen in de sector.
Gerenommeerde sprekers als Ruud Huirne, directeur Food & Agri van Rabobank Nederland, Lubbert van Dellen van Accon AVM, Erik van Nuland van TOP Brabant en Martin Scholten van Wageningen UR gaven een doorkijk en gingen met de aanwezige melkveehouders in debat.
Het wegvallen van het melkquotum, efficiëntere fosfaatbenutting, mestverwerking; het zijn thema’s die de melkveehouder vandaag de dag behoorlijk bezighouden, weet Marjolein de Kreij, specialist Dier bij ZLTO. ‘Natuurlijk moeten de ondernemers het op eigen kracht doen, maar ik hoop dat ze nu een beter beeld hebben over de ontwikkelingen in de sector.’ Volgens de sprekers is het glas van de melkveehouders eerder halfvol dan halfleeg.
Zo gaf Van Dellen de Brabantse melkveehouders een compliment: ‘Als er één provincie effectief met mineralen omgaat, dan is het wel Brabant. De fosfaatbenutting is heel goed omdat jullie gewend zijn om op een kleinere oppervlakte in verhouding meer melk te produceren.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer