Werken aan BVD-vrij vee

Biervliet - Uitbanning BVD in Zeeuws-Vlaanderen. De naam van het ZLTO-project zegt het al: rundveehouders in het gebied worden uitgedaagd hun bedrijven BVD-vrij te maken.

BVD is een zeer besmettelijke virusinfectie en daarmee een bedreiging voor alle bedrijven met rundvee, ook voor die bedrijven die al ‘BVD-vrij’ zijn. BVD is moeilijk te herkennen, maar richt veel schade aan, zowel economisch als gezondheidstechnisch.
De eventuele aanwezigheid van BVD op een bedrijf heeft een grote impact op de bedrijfsvoering. Blijvende monitoring en een gericht plan van aanpak in overleg met de dierenarts is dan ook van wezenlijk belang.
Speciaal voor rundveehouders en dierenartsen in Zeeuws-Vlaanderen is er maandag in Biervliet een avond over het plan voor het uitbannen van Bovine Virale Diarree (BVD). De bijeenkomst duurt van 20 tot 22 uur en vindt plaats bij De Gentsche Poort in Biervliet.
Tijdens de avond in Biervliet komt Jozef Laureyns van de Faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent vertellen over de vele gezichten van BVD.
Verder presenteert ZLTO-adviseur Veronique Verdurmen de tussentijdse projectresultaten van ‘Uitbanning BVD in Zeeuws-Vlaanderen’.
Aanmelden voor de bijeenkomst op 23 februari kan nog bij Karola Colombijn van ZLTO via karola.colombijn@zlto.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer