‘Annie 127 erg complete koe’

Met Joyboy-dochter Annie 127 hebben Jasper en Burger Pellikaan uit Meerkerk een goede koe in handen. Zo was ze in december nog succesvol op de HHH-show in Zwolle.

Zaterdag liet deze koe ook op de provinciale Zuid-Hollandse wintershow in Noordeloos zien haar mannetje te staan door zowel de middenklasse als het algemeen kampioenschap op haar naam te schrijven.
Bij de rubriekskeuring liep ze aanvankelijk op de 1b-plek, achter de latere reservekampioen, maar werd door jurylid Nico Bons vrij snel gewisseld. ‘Ze is met haar 150 centimeter hoogte zeker niet de grootste koe op een keuring en valt niet als eerste op’, vertelt Florus Pellikaan, die als betrokken broer van de bedrijfsopvolger de fokkerij en keuringen op zich neemt. ‘Wanneer je goed naar ze kijkt, zie je dat het een erg complete koe is, met een superuier, capaciteit en fijnheid.’ De koe kreeg dan ook de uierprijs in haar klasse.
De vader van Annie 127, Joyboy, is relatief onbekend in Nederland. Florus zag voor zijn werk bij het blad Veeteelt op een Duitse keuring imponerende dochters van deze stier. Dat was voor hem reden om bij importeur GGI Holland de laatste rieten van deze vroeg overleden stier te kopen, met onder meer deze Annie 127 als resultaat.
De roodbonte Annie nam het deze fokkerijprovincie op tegen vooral zwartbonten. ‘Zelfs in dit sterke deelnemersveld kwam ze ver.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer