Ondernemer kan percelenregister nu hele jaar bijwerken

Met ingang van 2015 kunnen ondernemers het hele jaar door het percelenregister bijwerken in de applicatie Mijn percelen op mijn.rvo.nl. In het register kunnen ze de ligging, geometrie van het perceel, het gewas, de gebruikstitel en de datum van ingebruikname bijwerken. Nieuw is dat er nu ook ruimte is om de namen van de percelen in te voeren.
Wanneer voor de eerste keer Mijn percelen wordt gebruikt, zijn de percelen van de Gecombineerde opgave 2014 weergegeven. De wijzigingen daarop moeten worden ingevoerd. Als een perceel niet in gebruik is, moet dat ook als wijziging worden doorgegeven. Dat is nieuw. Als de oude gebruiker het perceel niet zelf afmeldt, ontstaat er een overlap met de nieuwe gebruiker.
De wijzigingen in de percelen kunnen ieder gewenst moment worden bijgewerkt. Door het nu te doen is er bij de Gecombineerde opgave tijd te besparen. De ondernemer kan Mijn percelen klaarzetten voor het doen van de Gecombineerde opgave in april/mei. Bij het invullen van de Gecombineerde opgave worden de gegevens van de percelen dus uit Mijn percelen gehaald.

Graslandkaart

In Mijn percelen is te zien welke percelen als blijvend grasland worden beschouwd. Kies daarvoor in de legenda voor de kaartlaag blijvend grasland. In de percelen staat een getal van 0 tot 6. Staat er een ‘5’ in het perceel, dan wordt het perceel bij een direct opvolgende opgave met gras gezien als blijvend grasland. Staat er een ‘6’ in het perceel, dan geldt dit perceel nu al als blijvend grasland.
Mijn Percelen is te vinden op mijn.rvo.nl bij het onderwerp Grond, vervolgens kiezen voor Percelen registreren en naar Direct regelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer