Gefermenteerd veevoer in Nederland in ontwikkeling

Het fermenteren van groente voor menselijke consumptie is al lang in gebruik. Denk maar aan zuurkool. Dat gebeurde al in de prehistorie. Intussen is ook gefermenteerd veevoer in beeld. Speciaal voor varkens.

ForFarmers Hendrix is voorloper en begeleidt ondernemers die gefermenteerde tarwe en gerst, maar ook andere producten zoals raapzaad of soja, aan hun varkens voeren. Bij het hoofdkantoor in Lochem vertelt men dat het op dit moment gaat om 27 bedrijven met 30.000 zeugen, 68.000 biggen en 150.000 vleesvarkens. De komende maanden komen daar nog een tiental varkenshouders bij.
Carola van der Peet-Schwering is onderzoeker bij Wageningen UR Livestock Research. Ze houdt zich bezig met de voeding in de varkenshouderij en was betrokken bij een proef met gefermenteerd voer op het Varkens Innovatie Centrum (VIC) in Sterksel.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer