'Nederland loopt ver vooruit op EU'

'Nederland loopt in de Europese Unie (EU) veel te ver voorop. Dierenwelzijn is in de EU geen issue. Blijf kritische vragen stellen, ben transparant richting politici en de burger die gaat stemmen.'

%27Nederland+loopt+ver+vooruit+op+EU%27
© AgriContent/Monique van Loon

Die boodschap had Frans van Dongen, lobbyist van de vleessector, voor de deelnemers aan de Boerentweetmeet op 2 en 3 februari in Brussel.

De twitteraars hadden met hem een gesprek over de Nederlandse vleeslobby op de wereldmarkt.

Jan

Jan Huitema, Europarlementariër en melkveehouder uit Makkinga, gebruikte de kracht van social media en kwam met 26.000 voorkeursstemmen in het Europees Parlement.

Zijn boodschap: 'Nederlandse politiek, wees trots op de meest efficiënte en productieve landbouw en handel met feiten, niet met emotie.'

Annie Schreijer

Een ongeplande ontmoeting met Europarlementariër Annie Schreijer leverde de eerste overhandiging van het boekje 'Onze grond, ons voedsel en onze toekomst' op. Het boekje is uitgebracht door de EVP-fractie en omvat veertien pagina's op A5-formaat.

Met Coole BIG Challenge T-shirts viel de trots van de Boerentweeters in Brussel wel op. De twitterende boeren spreken elkaar vaak via twitter en af en toe real life.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer