Wereldwijde twitterchat met boeren

Boeren wereldwijd gaan komende woensdag voor een primeur: een mondiale, live Twitter-discussie over hun evaringen bij het produceren van het voedsel voor de planeet.

Wereldwijde+twitterchat+met+boeren
© -

De chat is op 16 oktober en staat in het teken van Wereld Voedseldag. Drie Europese twittergroepen over landbouw, @AgrichatUK, @AgrichatNL and @EUFoodChat, staan voor de organisatie ervan.

Dat doen zij met hulp van @Agchat in de Verenigde Staten (VS), @AgchatOZ in Australië en @AgchatNZ uit Nieuw Zeeland.

Nederlandse organisatie

De Nederlandse organisatie is in handen van Josien Kapma, een boerin met een melkveebedrijf in Portugal en oprichter van @AgrichatNL.

'In een wereld waar een kleiner aantal mensen dan ooit tevoren, meer voedsel produceren dan ooit tevoren, hebben boeren nogal wat met elkaar gemeen', zegt zij.

'We delen een grote verantwoordelijkheid. Wereld Voedseldag is een goede aanleiding om te vieren dat we trotse makers van ons voedsel zijn. Tegelijkertijd is er een nog groter bewustzijn nodig voor de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en klimaat.'

Deelnemers

Aan de twitterchat nemen boeren uit Europa, de VS, Australië en Nieuw Zeeland deel, maar de organisatoren hopen dat boeren en consumenten uit andere landen ook meedoen.

De Engelse twittergroep, @AgrichatUK, zal de live chat faciliteren door discussievragen te stellen tussen 21 en 22.30 uur Nederlandse tijd.

Hashtags

Om mee te doen, moeten twitteraars de hashtags #AgrichatWorld en #WFD2013 gebruiken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer