Dijksma en Geurts ontvangen 'twitterboeren'

Veertien twitterende boeren uit alle delen van Nederland zijn vandaag in Den Haag ontvangendoor staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) en CDA-Kamerlid Jaco Geurts.

Dijksma+en+Geurts+ontvangen+%27twitterboeren%27
© Nieuwe oogst

Dijksma en Geurts nodigden de boeren in juni uit voor een ontmoeting toen de eerste 'boerentweetmeet' van Nederland werd gehouden. De boerentweetmeet is een initiatief van Nieuwe Oogst-redacteur Caroline van der Plas, die twitterende boeren bij elkaar wil brengen via een 'live' ontmoeting.

Vaak kennen de boeren elkaar alleen via Twitter. Door elkaar te ontmoeten leren ze elkaar 'in het echt' kennen en kunnen ze kennis en ervaring delen over hun bedrijven.

Rondleiding

Dijksma twitterde in juni dit een 'geweldig initiatief' te vinden en nodigde de 'tweetmeetboeren' van het eerste uur uit om haar departement te bezoeken. CDA-Kamerlid Jaco Geurts bood aan om vooraf een rondleiding te doen in de Tweede Kamer.

LTO

Marieke Hoste vertelde tijdens de boerentweetmeet wat haar werk als LTO-lobbyist inhoud en hoe belangrijk het is om een landbouw-lobbyist in Den Haag te hebben. Volgens Kamerlid Geurts is landbouw immers een van de meest behandelde onderwerpen in Kamervragen en debatten.

Actuele onderwerpen

Tijdens de tweede boerentweetmeet, vandaag, sneden de boeren actuele onderwerpen aan, zoals de bovenwettelijke eisen voor veehouders, Natura2000, opstallen of weidegang, het ingrepenbesluit, de keizersnedeproblematiek bij vleesvee en het vastlopen van innovatieve boeren bij het aanvragen van vergunningen.

Een volgende boerentweetmeet staat gepland voor begin 2014. Volg daarvoor #boerentweetmeet op Twitter.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer