Agrifirm komt met vochtrijk rundermengvoer

Agrifirm Feed introduceert Energi+: een nieuw zetmeel- en suikerrijk vloeibaar mengvoer. Volgens de leverancier is ditvoer vanwege de energierijke samenstelling en plakkende eigenschappen uitermate geschikt als aanvulling van het rantsoen.

Agrifirm+komt+met+vochtrijk+rundermengvoer
© Agrifirm

Zo levert Energi+ veel snel fermenteerbare pensenergie en draagt bij aan een homogeen gemengd rantsoen aan het voerhek, stelt een Agrifirm-woordvoerder.

Agrifirm Feed voerde een praktijkproef uit met Energi+ op zes melkveebedrijven.

De betrokken veehouders zijn met name enthousiast over de positieve bijdrage aan de smakelijkheid en plak in het rantsoen. De lichtzure samenstelling van Energi+ zorgt daarbij voor een broeiremmend effect.

Selectie veelvoorkomend probleem

Uit onderzoek blijkt dat selectie aan het voerhek op ongeveer 70 procent van de bedrijven die gemengd voeren voorkomt. Veel dieren nemen zo een ander rantsoen op dan wat is uitgerekend en samengesteld in de voermengwagen. Dit kan diverse negatieve effecten hebben als pensverzuring, slepende melkziekte en een lagere voerefficiëntie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer