The+Greenery+haakt+aan+bij+McKinsey
Nieuws
© Greenery

The Greenery haakt aan bij McKinsey

De leden van afzetorganisatie The Greenery gingen vorige week akkoord met deelname aan fase 2 van het afzethersteltraject van consultantybureau McKinsey.

Met een meerderheid van 82 procent stemden de leden van coöperatie Coforta voor aanhaken bij het herstelplan voor de afzet van glasgroenten. Welke voorwaarden hierbij zijn gesteld en wat de inhoudelijke inbreng is, doet The Greenery geen mededelingen.

Bij andere afzetorganisaties en telersverenigingen werden de discussies over deelname deze week nog volop gevoerd. Diverse partijen namen nog geen besluit, maar hebben gevraagd om meer inhoudelijk informatie en de consequenties van deelname.

Ledendaling

Volgens een woordvoerder van The Greenery is de ledendaling bij de afzetorganisatie tot staan gebracht. 'Per saldo blijft het aanvoervolume in 2015 min of meer gelijk. Voor het eerst in jaren stabiliseert dit.'

Daarmee is een keerpunt bereikt in de neerwaartse spiraal, volgens de organisatie. Volgens de woordvoerder tonen de blijvers hun vertrouwen in de stappen die het bedrijf zet met de reorganisatieoperatie Phoenix.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer