Politici komen graag terug in Woerden

De elf partijen die de gemeenteraad van Woerden telt, waren vorige week allemaal vertegenwoordigd op het werkbezoek van de politici aan twee agrarische bedrijven.

Henriët DijkOndanks spekgladde wegen kwamen vorige week achttien van de dertig raadsleden naar de melkveehouderij van Wilbert van Schaik en de melkgeitenhouderij van Izaak Verduijn in Kamerik. Van Schaiks boerderij is karakteristiek voor het veenweidegebied. ‘Hij heeft net een nieuwe ligboxenstal gebouwd en de raadsleden waren onder de indruk van de emissiearme vloer’, aldus Verheul. ‘Verduijn heeft het ook keurig voor elkaar.’
Voorzitter Bert de Groot praatte de politici bij over waar LTO Noord in Woerden mee bezig is. Zoals het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, waarbij de afdeling onder andere inzet op het actieplan erfafspoeling en verbetering van de waterkwaliteit.
Ook zitten er voor Woerden diverse nieuwe bestemmingsplannen aan te komen. ‘We hebben met nadruk gevraagd om ons hier vroeg bij te betrekken, om ons in het vooroverleg mee te nemen. Dat zou goed komen’, zegt Verheul.
De raadsleden kregen een A4 mee met aandachtspunten voor de melkveehouderij. Na afloop hadden de politici maar één verzoek: ‘Ze vroegen of wij dit volgend jaar opnieuw willen doen. Voor ons de conclusie dat we dit meer moeten gaan doen’, stelt Verheul.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer