Steun+Flevoland+versterking+landbouw
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Steun Flevoland versterking landbouw

Provinciale Staten van Flevoland hebben zich gisteravond uitgesproken voor het versterken van de landbouwstructuur. Een amendement hierover op de Agenda Vitaal Platteland werd met algemene stemmen aangenomen.

Met de uitspraak van de Staten komt de agrarische structuurversterking de komende jaren hoger op de prioriteitenlijst te staan.

'We zijn erg blij met de steun hiervoor in Provinciale Staten', zegt voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland. LTO had aangedrongen op aanpassing van de agenda op dit punt.

Verkaveling

Volgens Michielsen is het nu een goed moment om de landbouwstructuur in Flevoland aan te passen. LTO Noord Flevoland heeft onlangs met het kadaster de verkaveling in beeld gebracht.

'Daaruit blijkt dat de situatie urgent is. Niet alleen in de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland, maar ook in Zuidelijk Flevoland zijn veel landbouwbedrijven behoorlijk versnipperd geraakt.'

Nieuwe natuur

Daar komt volgens de LTO-bestuurder bij dat kavelruil ook prima is te combineren met het programma nieuwe natuur dat de komende tijd wordt uitgevoerd.

Als het aan LTO Noord ligt krijgt de stichting Kavelruil Flevoland een nieuwe impuls. 'Er ligt daar een hoop werk voor te wachten. De volgende Staten moeten daar zeker aandacht aan besteden', vindt Michielsen.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer