Rouveen betaalt A- en B-prijs voor melk

Rouveen Kaasspecialiteiten hanteert sinds 1 januari 2015 een A- en B-prijs. Leden-melkveehouders die meer melk leveren dan in kaasspecialiteiten is af te zetten, ontvangen daarvoor de B-prijs van de spotmarkt. Directeur Ben Wevers geeft een toelichting.

Rouveen+betaalt+A%2D+en+B%2Dprijs+voor+melk
© Rouveen

Rouveen is 1 januari 2015 begonnen met het systeem. Vanaf 1 april zijn melkveehouders vrij om te produceren, zonder dat ze gehinderd worden door het melkquotum.

Leden krijgen de prijs van de spotmarkt voor hun B-melk. Wel heeft Rouveen een bodemprijs ingevoerd van maximaal 4 cent lager dan de garantieprijs van FrieslandCampina. 'We stellen de B-prijs aan het einde van het jaar vast en verrekenen die met de nabetaling. De leden krijgen eerst maandelijks de gewone voorschotmelkprijs’, stelt directeur Ben Wevers.

‘In eerste instantie hielden we een enquête onder de leden om de groeiscenario’s in beeld te brengen. Studenten van CAH Vilentum in Dronten kwamen in 2012 op een groei van 18 tot 20 procent voor 2015 tot en met 2020.'

Aangepast

'We hebben dit zelf aangepast naar 15 procent groei. 20 procent van de leden zorgen voor 57 procent van de groei. Uit een actuele enquête blijkt dat de groei in 2015 10,5 procent gaat worden.’

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer