Kunstmest nog niet goedkoper

Ondanks de lage olieprijzen blijven de prijzen voor kunstmest gehandhaafd of stijgen juist, blijkt uit een analyse van meststoffenleverancier Triferto.

Kunstmest+nog+niet+goedkoper
© twan wiermans

Voor stikstof, fosfaat en kali is volgens Triferto internationaal zelfs sprake van een opwaartse trend voor wat betreft de prijsvorming.

De verklaring is een aantrekkende vraag naar meststoffen op de Europese markt. Die vraag wordt nog eens versterkt door de zwakkere euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Voorjaar bepalend

De komende maanden zal het wel of niet vroeg intreden van het voorjaar bepalend zijn voor de verdere prijsontwikkeling, aldus Triferto.

Voor wat betreft KAS is betrekkelijk weinig voorraad opgebouwd op het boerenerf in Nederland, constateert de meststoffenfabrikant. De handel blijkt verder niet in staat om veel product op te nemen en producenten bouwen vanwege de grote vraag nauwelijks voorraad op.

Krappe voorraden

Als reactie op de krappe voorraden hebben een aantal leveranciers deze maand de prijs voor KAS verhoogt met 5 euro per ton. De actuele prijs voor KAS is ruim 270 euro per ton.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer