Zilveren Eikel gaat naar Tönjes

Na een jarenlange strijd mag redacteur Jorg Tönjes de Zilveren Eikel nu definitief mee naar huis nemen.

Haijo DoddeDe Zilveren Eikel is een trofee voor de redacteur die zich op welke manier dan ook op de redactie van Nieuwe Oogst weet te onderscheiden. Dat kan zijn door een gevatte of melige opmerking of door een blamerende actie. Het is Tönjes de afgelopen pakweg zeven jaar regelmatig gelukt om aanspraak te maken op deze prestigieuze onderscheiding.
De Zilveren Eikel had altijd al een vast plekje op het bureau van Tönjes. Hij beheerde het kleinood met verve. De werkelijke herkomst van de eikel was onduidelijk. Als beheerder was hij daar nogal schimmig over.
Zelf mocht Tönjes overigens graag zijn collega’s nomineren voor de Zilveren Eikel. Zijn slachtoffers waren meestal de veeredacteuren. Hij betichtte hen regelmatig van het dwarsbomen van belangrijk gewasnieuws ten faveure van de eigen berichtgeving. ‘Zeker een kalf met een ingegroeid teennageltje’, was zijn reactie dan.
Met zijn overgang naar uitgeverij Agrio maakt Tönjes met recht definitief aanspraak op de Zilveren Eikel. Nieuwe Oogst verliest met dit vertrek niet alleen een kundig journalist, maar bovenal een sociale collega. Altijd vriendelijk, goedgemutst en geïnteresseerd in alles en iedereen. Een rondje koffie inschenken duurde bij Tönjes soms wel een halve ochtend, enkel en alleen omdat hij met iedere collega even moest bijpraten.
Zijn voorliefde voor kroketten is veelbesproken en nu al legendarisch. Zijn motto was: one kroket a day keeps the doctor away. In de bedrijfskantine van LTO Noord in Zwolle zorgde het nieuws van het vertrek van de redacteur overigens voor enige paniek. Ze zullen het inkoopbeleid moeten aanpassen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer