Aan de slag in Binnenveld

Wageningen - Boeren en burgers willen samen aan het werk in het Binnenveld. Deze week bespraken ze tijdens een eerste ontmoeting hun plannen voor het natuurbeheer.
Langs de Grift in het Gelderse Binnenveld kan aan de Gelderse kant 50 hectare grond worden ingericht en beheerd voor natuur. In oktober meldde zich hiervoor de combinatie van LTO Noord Ede/ANV Het Binnenveld in het provinciehuis. In december deed ook een groep burgers uit Wageningen (Mooi Wageningen) dit.
Deze groep ziet dit als de kans om de zeldzame blauwgraslandvegetaties nieuw leven in te blazen. ‘Er waren hier ooit blauwgraslanden vol met orchideeën. Samen met de boeren gaan we op zoek naar eigentijdse mogelijkheden om die terug te krijgen’, vertelt Frank Berendse van Mooi Wageningen.
De boeren in het gebied willen het natuurbeheer onderdeel maken van hun bedrijfsvoering. Zij willen zelf aan de slag als beheerder. ‘Ik zie goede mogelijkheden voor samenwerking, als we elkaars kennis en motieven respecteren’, zegt Reyer Achterstraat van LTO Noord Ede.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer