McKinsey: situatie glasgroenten zorgelijker

Uit de analyse van McKinsey blijkt de situatie in de Nederlandse glasgroenteteelt en afzet nog zorgelijker dan dat LTO Glaskracht had ingeschat.

McKinsey%3A+situatie+glasgroenten+zorgelijker
© Koen van Wijk

Zo blijkt dat circa de helft van de teeltbedrijven onvoldoende kasstroom beschikbaar te hebben om aan de rente- en aflossingsverplichtingen te voldoen.

Vandaag presenteert McKinsey de bevindingen van fase 1 van het herstelplan voor de Nederlandse glasgroentesector aan telers en telersverenigingen. Dat gebeurt vanmiddag en vanavond op informatiebijeenkomsten in Zoetermeer en in Asten.

Bijeenkomsten

Voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland roept telers op vooral naar de bijeenkomsten te komen om notie te nemen van de urgentie om tot actie te komen.

In de eerste fase van het traject is in kaart gebracht hoe de glasgroentesector in Nederland er nu precies voor staat. Daarnaast zijn diverse oplossingsrichtingen onderzocht.

Fase 2

Na deze bijeenkomsten hebben telers en telersverenigingen ongeveer vier weken de tijd om te besluiten of zij aanhaken bij fase 2, waarin naar oplossingen wordt toegewerkt.

McKinsey is voor dit traject ingehuurd door LTO Glaskracht Nederland, Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, Greenport Holland en Rabobank Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer