Vaarzentitel+zwartbont+voor+Wijnker
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Vaarzentitel zwartbont voor Wijnker

Future Dreams H. Fien (V. Pine-Tree Sid) van Jacob Wijnker in Avenhorn won vanochtend bij de vaarzen zwartbont tijdens de HHH-show in Zwolle.

Fien beschikt over een goed uier, met een goede speenplaatsing en een hoog achteruier. Ze bleef bij de kampioenskeuring vanwege haar melktype. Drouner Froukje 1156 van maatschap Albring in Drouwenermond voor. Zij werd daarmee reservekampioen.

Froukje is een correcte koe, foutloos gebouwd en in balans. Ze heeft een goed uier met veel bloei hierop.

Goed uier

Gilette Windbrook-dochter Geertje 567 van Teus van Dijk uit Giessenburg werd bij de kampioenskeuring derde op tal. Ze heeft eveneens over een goed uier. Verder is ze groot en beschikt over een veel openheid in haar frame. Zij werd bij de kampioenskeuring derde op tal.

Geertje eindigde in haar rubriek vlak achter Fien. Snowman-dochter Larisa van maatschap Hoeksma uit Westergeest kreeg hier de 1C. Een correcte en melktypische koe met veel melkuitstraling en een hoog aangehecht achteruier.

De correcte Drouner Froukje 1156 won haar rubriek voor Pine-Tree Sid-dochter Lena 79 van maatschap Reitsma-Kloosterman uit Broeksterwoude. Dat is een melktypische, scherpe koe met veel balans.

Holbra Chica (V. Mr Chassity Gold Chip) van maatschap Holmar-Hesselink uit het Gelderse Laren kreeg hier de 1C. Ze blonk deze dag met name uit in haar uier, vond de jury. Ze kreeg hiermee de uierprijs in deze tot achter toe goede rubriek.

Jongste vaarzen

Bij de rubriek met de jongste vaarzen won Heemser Aafke 990 (V. Atwood) een jeugdige vaars met een goed frame. De vaars van maatschap Deterd Oude Werne-Scholten uit Heemserveen is melktypisch met een vast aangehecht uier.

De Rith Liz 1 (V. Mr Chassity Gold Chip) van De Rith Holsteins van Adrion en Lisette van Beek uit Breda is kreeg hier de 1B-plek. Het is een fraai beuierde , jeugdige en melktypisch vaars.

Cervi Woodstock-dochter Marie 389 van de combinatie Nijman-Ekkelkamp kwam in de eerste rubriek op 1C. Ze gaat over goede benen, maar miste net iets de uitstraling van het kopduo in deze rubriek.

Oudste vaarzen

De rubriek met oudste vaarzen was een prooi voor de correcte Wageningen Puk 245 (V. Windbrook) van maatschap Hoeksma uit Westergeest. Ze is een fraaie, melktypische koe, voorzien van een correct uier.

Vanwege haar iets hoger achteruier en melktype staat ze in haar rubriek boven de van een vast aangehecht en in balans zijnde Giessen Charity 65 (V. Chassity Gold Chip) van Theo van Vliet uit Nieuwlande. Een koe die is voorzien van een vast uier en een uier dat flink in balans is.

Hier was de 1C voor Nijkamp K Martha 362 (V. Windbrook) van de familie Bouwmeester-Stegink. Eveneens een correcte, jeugdige vaars met een bijzonder vast vooruier, met veel bloei op de uier.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
 • Maandag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer