Terug in de tijd met Nieuwjaarsvisite

Een bescheiden tijdsbeeld. Dat levert de oproep voor beeldmateriaal onder de leden van LTO Noord Hogeland op. Tijdens de Nieuwjaarsvisite op vrijdag 16 januari worden de foto’s gepresenteerd.
‘We hebben heel veel foto’s over de opkomst van de mechanisatie gekregen’, vertelt Johan de Winter, lid van de pr-commissie van afdeling Hogeland. ‘Als je die foto’s nu ziet, dan denk je wel: ‘Tjonge, wat was het behelpen vroeger.’ Het zijn vaak foto’s van moeilijke omstandigheden, zoals een heel natte periode of strenge winter.’
Gezien het gemak om digitaal foto’s te kunnen delen, had De Winter verwacht dat hij veel foto’s per e-mail binnen zou krijgen. ‘Ik kreeg juist veel reacties van mensen die zeiden: ‘Kom maar bij mij langs.’ Dan nam ik een fotoalbum mee en kon ik de foto’s thuis scannen.’
De oudste foto’s stammen van voor de Tweede Wereldoorlog, met beelden van paard en wagen en boeren die met de zicht maaien.
Er is voldoende materiaal om tijdens de Nieuwjaarsvisite verschillende aspecten van het boeren- en buitenleven in Noord-Groningen te laten zien. ‘Je merkt een bepaalde schroom om foto’s in te sturen bij leden waar ze zelf op staan. Terwijl het het levendigst is als er mensen op staan. Mensen reageren vaak enthousiast als ze bekenden zien’, aldus De Winter.
LTO Noord Hogeland houdt al jaren de Nieuwjaarsvisite, waar gezelligheid en vermaak worden gecombineerd. Vroeger waren er toneeluitvoeringen, nu komen er vaak sprekers. ‘Nu wilden we eens wat met de eigen inbreng van leden doen’, zegt De Winter.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer