Pellikaan+wint+roodbont+midden+op+HHH%2Dshow
Nieuws
© nieuwe oogst

Pellikaan wint roodbont midden op HHH-show

VOF Pellikaan-De Jong uit Meerkerk won met met Joyboy-dochter Annie 127 zaterdag de middentitel roodbont tijdens de HHH-show in Zwolle.

De koe met veel lengte en een goed frame bleef hierbij de krachtige Zabing-dochter Jipsing Bontje 39 van de familie Engelen in Grashoek voor, die reservekampioen werd.

Dit zelfde gebeurde in de tweede roodbontrubriek, waar de 1C was voor Jipsing Rieka 49 (V. Jipsing Elson) van maatschap Van Noord-Goes uit Wijster.

Derde op tal

Bij de kampioenskeuring werd Geertje 408 (V. Classic) van Alex Verwaijen uit Beilen derde op tal. Zij won de rubriek met oudste dieren in deze middenklasse. De koe is iets melktypischer dan Arkman Marionette 1 (V. Red Tequila) van de familie Arkink uit Bornerbroek. Ze bleef vanwege de iets meer balans in het skelet de 1C voor. Dat is Savard-dochter Wilhelmina 472 van Teus van Dijk uit Giesenburg.

De eerste roodbontrubriek in de middenklasse was een prooi voor Caudumer Hinke 199 (V. Destry) van maatschap Haytema-De Groot uit Koudum. De 1B was hier voor Hiltje 388 (V. Plattery Talent Leonard) van maatschap Reitsma-Kloosterman uit Broeksterwoude, terwijl Ju Lonia 167 (V. Destry) van Johan Uenk uit Nijbroek genoegen moest nemen met de 1C.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer