Maïsnieuws en bio-based economy

Limagrain komt naar AgroExpo in Assen met maïsnieuws. Twee nieuwe rassen maken volgens het bedrijf een voederwaarde-opbrengstverhoging van wel 20 procent mogelijk.

Speciaal voor telers die ook de komende jaren aan de groeiende ruwvoerbehoefte willen voldoen, zijn er LG 30.224 en LG 30.248. De nieuwe rassen combineren een hoge drogestofopbrengst met goede celwandverteerbaarheid.
Een verhoging van de kVEM-opbrengst per hectare van 20 procent ligt volgens Limagrain binnen bereik. Het maïsras LG 30.248 is vooral geschikt voor Zuid- en Oost-Nederland.

Bio-based economy

Bio-based economy gaat over de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen, naar een economie die draait op biomassa als grondstof. Hierin liggen enorme kansen voor de agrarische sector. Tijdens de AgroExpo Assen kunnen bezoekers veel bedrijven ontmoeten die hier mogelijkheden voor bieden.

Gezondheid veestapel

Semex vermarkt sinds begin 2013 onder het label Immunity+ stieren die beschikken over een genetisch significant hoger dan gemiddeld afweersysteem. Deze ‘High Immune Response’ (HIR)-technologie werd ontwikkeld door de universiteit in Guelph in Canada. Uit onderzoek is gebleken dat de erfelijkheidsgraad van de stieren rond de 25 procent ligt.

4G op de boerderij

Veel boeren klagen over een trage vaste internetaansluiting. Vaak is mobiel internet via de smartphone veel sneller. Met de modem/router oplossing van Akkron ICT in Noord-Sleen is het beste van twee werelden mogelijk: 4G op de boerderij.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer