Rondleiding bij Windpark Noordoostpolder

Leden van LTO Noord-onderafdeling Creil bezochten onlangs Windpark Noordoostpolder, aan de westkant van de Noordoostpolder. De bouw van het windpark is nog in volle gang.
‘Onze leden boeren in de directe omgeving van het windpark’, zegt Anne van Hulzen van de LTO Noord-dorpscommissie Creil, die het bezoek organiseerde.
‘Ze volgen dagelijks de bouw van het windpark, maar het werkterrein betreden is maar voor weinigen weggelegd. Via René de Rond, een van de initiatiefnemers van het windpark, is het bezoek geregeld.’
De 28 leden die meegingen, waaronder 9 vrouwen, konden van dichtbij de mastenbouw, de voormontage van de onderdelen en de grote kranen bekijken. ‘Er golden strikte regels’, vertelt Van Hulzen. ‘We moesten dicht bij elkaar blijven en speciale hesjes, schoenen en een helm dragen.’
In drie groepen werden de deelnemers rondgeleid door René de Rond, Nicolo Plomp die ook betrokken is bij het project en sidemanager Edwin Maas. ‘Erg indrukwekkend’, vertelt Van Hulzen. ‘Als je onderaan een windmolen gaat staan, zie je hoe immens groot die is.’ Na het bezoek volgde een gezamenlijk etentje.
Lokale boeren stonden aan de wieg van Windpark Noordoostpolder. De boeren en andere ondernemers, verenigd in de Koepel Windenergie Noordoostpolder, ontwikkelden samen het windpark. Er komen in totaal 86 windmolens op land en in het water. In augustus produceerde de eerste windmolen op land stroom. Jaarlijks zullen zo’n 400.000 huishoudens van elektriciteit worden voorzien.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer