Kamer: studie naar zeesluizen

Delta - De Tweede Kamer wil dat er op korte termijn een beter onderzoek komt naar de aanleg van sluizen in de Nieuwe Waterweg om de zouttong tegen te houden.
De Kamer nam hierover dinsdag een motie aan van CDA’er Jaco Geurts. Het onderzoek moet zich richten op de eventuele verlaging van de waterstanden achter de sluis en de effecten op het tegengaan van verzilting. Ook moeten de voor- en nadelen en de kosten van een sluis in de Nieuwe Waterweg tegen het licht worden gehouden.
LTO Noord vroeg eind september het kabinet nader onderzoek te doen naar een sluis tussen de Nieuwe Maas en de Nieuwe Waterweg, ten oosten van de Petroleumhaven. Die moet de verzilting tegengaan. Minister Melanie Schultz-van Haegen (I&M) hield toen de boot af.
LTO Noord pleit al langer voor een sluis in de Nieuwe Waterweg. Dat is vooral ingegeven door de verzilting van het Volkerak-Zoommeer, waardoor de Volkeraksluizen ook zout doorlaten. Hoerdoor ontstaan twee lekken in de Delta, stelt LTO. Sluizen moeten tegendruk geven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer