Deel+twee+landinrichting+Enschede%2DZuid+klaar
Nieuws
© It’s A Léonie Photography Vaarhorst

Deel twee landinrichting Enschede-Zuid klaar

Tijdens een openbare bijeenkomst wordt morgen in Usselo de akte van Toedeling ondertekend voor deelgebied Boekelo Twekkelo in de herinrichting Enschede-Zuid.

Dit deelgebied ligt in de gemeenten Enschede, Hengelo en Haaksbergen. Met de ondertekening van de akte wisselt 335 hectare grond in een gebied van 2.280 hectare van eigenaar.

Door het ruilen van grond is de oppervlakte grond bij het bedrijfsgebouw toegenomen met 16,5 procent en nam het gemiddeld aantal veldkavels af van 4,8 naar 3,6.

Landbouwstructuur

Naast de verbetering van de landbouwstructuur in het gebied zijn ook gronden vrijgemaakt voor nieuwe natuur, inrichting van de stadsrand, verbetering van de waterhuishouding, verbetering van de verkeersveiligheid, aanleg van recreatieve paden en herstel van het landschap.

Het project ging in 2000 van start. De uitvoeringscommissie heeft het gebied in twee deelgebieden gesplitst. In oostelijk deelgebied Broekheurne zijn alle maatregelen al uitgevoerd en is de akte gepasseerd in juni 2013.

Ruilplan

In het westelijk deelgebied Boekelo Twekkelo is in 2011 een start gemaakt met het maken van een ruilplan. Na een periode van zienswijzen en beroepschriften is het ruilplan in februari dit jaar definitief geworden. Daarom kan de akte van toedeling nu worden ondertekend.

N18

Van groot belang in dit ruilplan is de toekomstige aanleg van de N18. De versnippering die hierdoor teweeg wordt gebracht, is door dit ruilplan opgeheven.

Een boerderij die geheel wordt doorsnede, heeft inmiddels op de nieuwe kavel een nieuw bedrijf gebouwd.

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer