Vragen in Bommelerwaard

Bommelerwaard - Het nieuwe ontwerp-inpassingsplan voor de herstructurering van de tuinbouw in de Bommelerwaard geeft onvoldoende duidelijkheid aan de tuinders.

Dat zegt Paul Hospers, die als adviseur van LTO Glaskracht spreekt namens het Tuinbouwplatform Bommelerwaard.
Deze week stelden Gedeputeerde Staten van Gelderland een nieuw ontwerp-inpassingsplan vast, dat de eerdere versie van 17 september 2013 vervangt.
Volgens de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk komt het nieuwe inpassingsplan tegemoet aan de wens van tuinders en inwoners. Die wilden meer zekerheden voor toekomstbestendige tuinbouwbedrijven met een goede landschappelijke inpassing in een leefbare Bommelerwaard. ‘Al deze doelen komen op een evenwichtige manier in dit ontwerp-inpassingsplan terug’, stelt de gedeputeerde.
Maar de tuinders zien die zekerheden nog niet. ‘Wij hebben altijd gepleit voor bestemmen bij recht’, zegt Hospers. ‘Waar we nu naartoe willen zijn negen gebiedsgerichte wijzigingsplannen die volledig zijn ingekleurd. Dan is er per gebied duidelijkheid en komt de bestemming voor het oprichten van kassen weer terug.’
Het schrikbeeld van de tuinders is dat straks plan voor plan moet worden bekeken of er gebouwd mag worden. Dat betekent lange procedures en veel kosten. En dat willen de tuinders niet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer