EU-schoolfruitregeling blijft

Nederland gaat in schooljaar 2014/2015 door met de deelname aan de EU-schoolfruitregeling.

EU%2Dschoolfruitregeling+blijft
© EU

Deze regeling heeft tot doel om de consumptie van groenten en fruit bij schoolkinderen te stimuleren en hen gezonde eetgewoonten aan te leren en de afzet van groenten en fruit te bevorderen.

In de nieuwe Gemeenschappelijke Marktordening die per 1 januari 2014 is ingegaan, wordt de schoolfruitregeling gecontinueerd. Het totale jaarlijkse EU-budget voor de schoolfruitregeling is verhoogd van 90 miljoen euro naar 150 miljoen euro.

Nederlands budget

Het indicatieve budget voor Nederland bedraagt voor schooljaar 2014/2015 circa 5,4 miljoen euro en het EU-cofinancieringpercentage is opgehoogd van 50 procent naar 75 procent. Het totaal budget voor schoolfruit komt hiermee op ongeveer 7,2 miljoen euro per jaar voor Nederland.

De begeleidende educatieve maatregelen moeten daarbij direct gelinkt zijn aan de doelstellingen van het Europese Schoolfruitprogramma. Het hogere budget maakt het mogelijk om meer scholen te laten deelnemen aan de regeling.

Uitvoering

De uitvoering van de regeling vindt sinds 1 januari 2014 plaats door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Voorheen lag dat bij het Productschap Tuinbouw.

In schooljaar 2013/2014 deden 1.100 basisscholen mee aan het schoolfruitprogramma en in een pilot 15 scholen van het Voorgezet Onderwijs. Gedurende 20 weken werd gratis schoolfruit aangeboden, na de voorjaarsvakantie gingen de scholen verder met een eigen fruitbeleid.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer