Fraaier buitengebied Ede

In het agrarisch buitengebied van Ede hebben negentig grondeigenaren in het plantseizoen 2013-2014, 911 bomen en ruim 20.000 streekeigen heesters en heggen geplant. Zij deden dit met hulp van de gemeente Ede.

De gemeente vindt een aantrekkelijk landschap erg belangrijk. Wethouder Willemien Vreugdenhil is daarom blij met de resultaten. 'Het buitengebied van Ede is het visitekaartje van onze gemeente. Ik vind het geweldig dat zoveel inwoners werk maken van het verfraaien van het landschap.'

Bosjes, hagen, laanbomen, houtwallen en eikengaarden zijn beeldbepalende landschapselementen waar zorgvuldig mee moet worden omgegaan. Daarom sluit de gemeente met verschillende grondeigenaren overeenkomsten af over duurzaam gebruik en onderhoud van landschapselementen.

Gemeentelijke regeling

Bewoners van het agrarische buitengebied kunnen hulp krijgen van de gemeente Ede als zij vrijwillig bomen of andere landschapselementen aanplanten. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten zij een plan indienen voor het groen op het erf of rond de bebouwing.

De gemeente geeft adviezen en levert de bomen (als vergoeding in natura). De eigenaren zijn zelf verantwoordelijk vooronderhoud en beheer.

Bij het aanvragen van een bouwvergunning is het planten van bomen vaak een voorwaarde.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer