NVV+wint+rechtszaak+om+rente+Aujeszky
Nieuws
© Roel Dijkstra

NVV wint rechtszaak om rente Aujeszky

De SER moet de Nederlandse Vakbond Varkenshouders ruim 11 miljoen euro aan wettelijke rente betalen in de Aujeszky-procedure. Dit bedrag komt bovenop de 16,1 miljoen die de SER in 2013 al eens uitkeerde aan de NVV.

Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag bepaald in de zaak tussen NVV en SER over de resterende wettelijke rente in de Aujeszky-procedure. In maart 2013 betaalde de SER al 16,1 miljoen euro uit aan de NVV.

Compensatiegelden

Dat bedrag was compensatie voor de geleden schade tijdens de Verordeningsperiode 1993-1998. Varkenshouders werden toen verplicht tegen vooraf vastgestelde tarieven hun dieren te enten tegen de Ziekte van Aujeszky.

De uitbetaling in maart 2013 was echter inclusief een rentevergoeding berekend vanaf 2003. De NVV heeft zich hier van meet af aan tegen verzet.

De rechtbank in Den Haag meent dat de SER ten onrechte heeft gesteld dat de ingangsdatum van de wettelijke rente een onderdeel van de onderhandelingen is geweest en dat de ingangsdatum daarom 2003 zou moeten zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
 • Maandag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer