Nieuw-Reijerwaard kan definitief door

Provincie Zuid-Holland heeft het plan voor de aanleg van bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard voor de agri-business in Ridderkerk aangepast.

De Raad van State (RvS) bepaalde onlangs dat de provincie het plan op twee punten nader moest bijstellen. Dat is inmiddels gedaan.

Zo moet er een turboverkeersplein komen voor een betere ontsluiting van het bedrijventerrein op de A15. Ook moet de provincie het exploitatieplan aanpassen. Daarnaast moet er beter onderzoek worden gedaan naar de geluidsoverlast.

Bezwaren

Het plan voor het 96 hectare grote agf-bedrijventerrein staat overigens niet ter discussie. De RvS vernietigde bijna alle bezwaren van bewoners en milieuorganisaties. Zij vrezen ingeklemd te worden door bedrijventerreinen. Ook vinden ze dat hun leefomgeving wordt aangetast.

De commissie Ruimte & Leefomgeving sprak vorige week over het aangepaste inpassingsplan voor Nieuw-Reijerwaard. Hiervoor hadden zich drie insprekers gemeld.

Verplichtingen

Die insprekers maakten zich zorgen over de consequenties voor de inwoners van het gebied. De commissie benadrukte dat het gebied is aangewezen door het rijk in overeenstemming met Barendrecht, Ridderkerk en de stadsregio Rotterdam.

De provincie heeft op hun verzoek een inpassingsplan gemaakt en heeft hierbij aan haar verplichtingen voldaan. Op 12 november 2014 wordt het gewijzigde plan ter besluitvorming voorgelegd aan Provinciale Staten.

Het onderwerp zal als hamerstuk worden geagendeerd. Hierbij wordt de mogelijkheid voor het indienen van een motie nog opengelaten.

Tuinders

Voor het agropark moeten enkele tientallen glastuinders en groentetelers in het gebied wijken. Veel daarvan maakten met LTO Noord de afgelopen jaren bezwaar tegen het plan.

De planning is dat het Nieuw-Reijerwaard in 2020 is aangelegd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer