Percelen Nieuw Reijerwaard 'niet goedkoop'

Percelen op het nieuwe agf-terrein Nieuwe Reijerwaard bij Ridderkerk zullen niet goedkoop zijn, maar voor wat het gaat bieden, zullen er naar verwachting voldoende gegadigden zijn.

Percelen+Nieuw+Reijerwaard+%27niet+goedkoop%27
© nieuwreijerwaard.eu

Dat zei projectdirecteur Christine van Grunsven tijdens het CDA-glasberaad Zuid-Holland bij Van Gelder Groente en Fruit in Ridderkerk.

Er is flink wat vraag naar bedrijfsterreinen voor dit type agribusiness. Daarom heeft de provincie het inpassingsplan Nieuw Reijerwaard vastgesteld. Dat voorziet in 96 hectare netto bedrijfsterrein, juist bedoelt voor de agribusiness.

Wijken

Voor het agropark moeten enkele tientallen glastuinders en groentetelers in het gebied wijken. Veel daarvan maakten met LTO Noord de afgelopen jaren bezwaar tegen het plan.

Tijdens het CDA-Glasberaad stelden gedeputeerde Govert Veldhuizen en de Statenleden Ton van der Stoep en Ellen Verkoelen dat het bedrijventerrein belangrijk is voor de regio.

'De sleutelpositie van de logistiek in de voedselvoorziening is van essentieel belang voor Zuid-Holland', geeft Van der Stoep aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer