Agropark Nieuw Reijerwaard definitief

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben het plan voor Nieuw Reijerwaard vastgesteld. Hierdoor is de komst van een 96 hectare groot agrologistiek bedrijventerrein in Ridderkerk en Barendrecht definitief.

Agropark+Nieuw+Reijerwaard+definitief
© Nieuwe Oogst

Ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp is een aantal wijzigingen aangebracht. Zo zijn nu drie windturbines toegelaten van maximaal 150 meter hoog.

Voor het agropark moeten enkele tientallen glastuinders en groentetelers in het gebied wijken. Veel daarvan maakten met LTO Noord de afgelopen jaren bezwaar tegen het plan.

Oplossing

'Met dit bedrijventerrein bieden we een oplossing voor het tekort in de komende periode aan bedrijventerreinen nabij de Rotterdamse haven met vooral op de linker Maasoever en voor agrologistieke bedrijven in de regio', stelt gedeputeerde Govert Veldhuijzen.

Hij vindt dat heel belangrijk voor de economie en werkgelegenheid in Zuid-Holland.

Inpassingsplan

Het inpassingsplan bevat naast het bedrijventerrein ook een nieuw verkeersplein ter hoogte van de IJsselmondse knoop, de weg naar het bestaande bedrijventerrein Verenambacht, een groene inpassing aan de zijde van de Rijksstraatweg en windturbines.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer