RvS%3A+Nieuw%2DReijerwaard+kan+bijna+door
Nieuws
© Nieuwe oogst

RvS: Nieuw-Reijerwaard kan bijna door

De aanleg van bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard voor de agri-business in Ridderkerk gaat vooralsnog door. Wel moet provincie Zuid-Holland haar plan op enkele punten wijzigen, waaronder de ontsluiting op de A15.

De Raad van State vernietigde woensdag bijna alle bezwaren van bewoners. Verschillende bewoners en milieuorganisaties waren naar de Raad gestapt om het plan voor het 96 hectare grote bedrijventerrein tegen te houden. Zij vrezen ingeklemd te worden door bedrijventerreinen. Ook vinden ze dat hun leefomgeving wordt aangetast.

Provincie Zuid-Holland moet haar plan voor Nieuw-Reijerwaard de komende weken aanpassen, oordeelde de Raad. Zo moet er een turboverkeersplein komen voor een betere ontsluiting van het bedrijventerrein op de A15.

Ook moet de provincie het exploitatieplan aanpassen. Daarnaast moet er beter onderzoek worden gedaan naar de geluidsoverlast.

Bezwaar

Voor het agropark moeten enkele tientallen glastuinders en groentetelers in het gebied wijken. Veel daarvan maakten met LTO Noord de afgelopen jaren bezwaar tegen het plan.

De planning is dat het Nieuw-Reijerwaard in 2020 is aangelegd.

Weer

 • Zondag
  11° / 7°
  90 %
 • Maandag
  11° / 3°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  70 %
Meer weer