Kamer zet vaart achter melkveewet

De Tweede Kamer zal haast maken met de behandeling van de melkveewet. Een meerderheid van de fracties wil er voor zorgen dat de wet op 1 januari in werking kan treden.

Kamer+zet+vaart+achter+melkveewet
© Jos van Leeuwen

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) had om een snelle afhandeling gevraagd. Ze meent dat de Nederlandse derogatie in gevaar komt als er op 1 januari 2015 geen wet is die de groei van de melkveehouderij regelt.

Direct na hoorzitting

Op 6 november houdt de Kamer een hoorzitting over de wet. Zo snel mogelijk daarna moet de behandeling in de vergadering plaatsvinden, vindt de fractie van de PvdA.

Dat voorstel kreeg vanmiddag steun van onder meer VVD, CDA, D66 en SGP. Ze accepteren dat er mogelijk tot diep in de nacht vergaderd moet worden.

Voor kerstreces

De SP en de Partij voor De Dieren hebben daar geen behoefte aan. Ze vinden het prima als de wet voor het kerstreces is afgehandeld en daarna door kan naar de Eerste Kamer.

Henk van Gerven (SP) stelde ter discussie of de derogatie werkelijk in gevaar dreigt te komen. Volgens hem is er tijd tot 1 april 2015 , het moment dat de melkquotering vervalt.

Brief over risico

Op verzoek van ChristenUnie en GroenLinks moet Dijksma in een brief aan de Kamer nog eens uitleggen wat de werkelijke risico's voor de Nederlandse derogatie zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer