Hetty Klavers dijkgraaf Zuiderzeeland

Hetty Klavers is gisteren geïnstalleerd als nieuwe dijkgraaf van Waterschap Zuiderzeeland. Zij legde de belofte af aan commissaris van de Koning Leen Verbeek.

Hetty+Klavers+dijkgraaf+Zuiderzeeland
© Waterschap Zuiderzeeland

Tijdens een speciale vergadering van de algemene vergadering, onder voorzitterschap van locodijkgraaf Jan Nieuwenhuis, vond deze plechtigheid plaats.

Hetty Klavers ging in haar toespraak in op wat haar beweegt om dijkgraaf te willen worden. Ze nam de toehoorders mee terug naar eind janauri toen het boek Tranen op het Land werd gepresenteerd:

Klavers: ‘Daar in de donkere zaal, bijna op de achterste rij, was de verbondenheid tussen de aanwezigen en het waterschap voelbaar. De emotie van de muziek en de taal bracht de belangrijke boodschap: de dreiging van water is nooit ver weg.’ Klavers riep dan ook op om te blijven herinneren en te blijven leren.

Hoofd en hart

De nieuwe dijkgraaf gaf aan dat Zuiderzeeland zich de afgelopen maanden in haar hoofd en hart had genesteld. Klavers: ‘Die verbinding tussen hoofd en hart hoort bij mij; ook al voelt iets meteen goed of klinkt een verhaal als een klok, ik wil altijd weten of het klopt. Mensen die me een beetje kennen, weten dat ik regelmatig zeg: het water moet wel naar beneden blijven stromen.’

Klavers (47) volgt Henk Tiesinga op, die vrijdag afscheid nam.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer