Zwijnen op de agenda

Roermond - Het Faunafonds laat onderzoeken wat het betekent als de nulstand voor wilde zwijnen buiten de leefgebieden wordt losgelaten.

De verdere verspreiding en de toenemende schade aan landbouwgewassen hebben er voor gezorgd dat de problematiek van wilde zwijnen buiten de leefgebieden nu dus op de politieke agenda staat.
Omroep Max maakte afgelopen week een reportage over de schade van wilde zwijnen in het buitengebied van Weert. LLTB-afdelingsvoorzitter Hans Bovend’eerdt liet de schade zien die was aangericht. Volgens LLTB en ZLTO dreigt het probleem onbeheersbaar te worden. Schademeldingen die bij de LLTB binnenkomen, bevestigen dit.
Daar komt bij dat de verspreiding in het buitengebied een toenemend veterinair risico met zich meebrengt. Alle aanleiding voor LLTB en ZLTO om zich volop in deze discussie te mengen. Het handhaven van de nulstand is het vertrekpunt.

Samen optrekken

Volgens de LLTB is het een gezamenlijke verantwoordelijkheid van agrariërs, jagers, grondeigenaren, terreinbeheerders, provincie en Faunabeheereenheid om nulstand te handhaven.
De LLTB gaat bovendien intensiever samenwerken met de Wildbeheereenheden in Limburg. Ervaringen uit de praktijk hebben geleerd dat een goede samenwerking cruciaal is om de schade te beperken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer