ZLTO Ondernemersdag Intensief komt eraan

Samen vooruit, dat is het thema van de Ondernemersdag Intensief op 18 november bij ZLTO in Den Bosch. Deze dag is speciaal voor pluimveehouders, varkenshouders, konijnenhouders en vleeskalverhouders.

De Ondernemersdag Intensief biedt drie rondes met praktische, interactieve workshops die kunnen helpen bij het ondernemerschap. Naast vakdeskundigen komen collega-ondernemers aan het woord die uit eigen ervaring vertellen voor welke oplossingen zij hebben gekozen en wat dat hun heeft opgeleverd. Ook is er ruimte voor onderlinge uitwisseling en discussie.
ZLTO-voorzitter Hans Huijbers en Stichting Kwalitatief Personeel in de Varkenshouderij (KPV) openen de dag om 16 uur. Op dezelfde dag en locatie vindt tevens het symposium ‘Goed werkgeverschap’ plaats van Stichting KPV. Dit symposium is gericht op varkenshouders die zowel onderdelen kunnen meepikken van de ZLTO Ondernemersdag als van dit symposium. Meer informatie en aanmelden voor dit symposium kan op www.stichtingkpv.nl.

Workshops

Om 16.30 uur begint de eerste ronde workshops van de ZLTO Ondernemersdag. Sommige workshops zijn voor alle ondernemers interessant en sommige zijn specifiek toegespitst op één of twee sectoren. Hier alvast een kort voorproefje.
De workshop ‘Hoe het bedrijf te financieren, nu en in de toekomst?’ is voor alle sectoren relevant. Vragen die hierin centraal staan zijn: hoe een perspectiefvolle financiering van het bedrijf te realiseren? Hoe periodes met extreem lage prijzen te overbruggen?
Ook voor alle sectoren is de workshop ‘Energiebesparing en energieproductie in relatie met stalbranden’. Een stalbrand vormt wellicht een klein risico, maar de gevolgen ervan zijn enorm. Energieproductie en/of energiebesparingsmaatregelen hebben enige relatie met brandwerendheid en kans op stalbranden. Denk hierbij onder andere aan zonnepanelen op daken en het type isolatiemateriaal dat wordt toegepast in de stalconstructie.
Eveneens voor alle deelnemers is ‘Nu hoge subsidie op zonnepanelen voor grootgebruikers (SDE+)’. Deze workshop besteedt aandacht aan de SDE+-subsidie. Het is mogelijk dit jaar nog interessant om te investeren in zonnepanelen. Juist voor de grootverbruikers komt hiermee zonne-energie weer in beeld. Tijdens de workshop komt aan de orde of zonne-energie interessant en haalbaar is.

avondprogramma

Om 17.30 uur is er een buffet. Daarna volgen nog twee workshoprondes en om 20.30 uur begint de borrel. De avond wordt om 22 uur afgesloten.
Meer informatie over de ZLTO Ondernemersdag Intensief en aanmelden op de website www.zlto.nl/ondernemersdag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer