Doorbraak+duurzamer+vlees
Nieuws
© Dierenbescherming

Doorbraak duurzamer vlees

Supermarkten maken scherpe keuzes in de verduurzaming van vers vlees. Retailketens durven het voor het eerst aan om gangbaar vlees volledig te vervangen voor vlees dat aan hogere welzijns- en milieueisen voldoet.

Verschillende supermarktketens grepen afgelopen dagen de Beter Leven Week aan om hun plannen te presenteren. In zowel het kip- en rund- als het varkensvleesassortiment halen diverse supermarkten vlees uit de gangbare veehouderij uit de schappen.

Sterrenvlees

Het vlees wordt vervangen door onder meer alternatieven die aan de normen voor één, twee of drie sterren van de Dierenbescherming voldoen. De reeks initiatieven betekent een doorbraak in de verduurzaming van vlees.

Vion bevestigt de omslag van de supermarkten. Een woordvoerder van de slachterij geeft aan dat de hoofdmoot die ze levert aan Nederlandse retailers opschuift in welzijnseisen.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer